Soita meille 02 0730 6710 | asiakaspalvelu@laskuttamo.com

Kevytyrittäjyys2023-06-26T09:22:24+03:00

Näin helppoa kevytyrittäjyys on!

Miten Laskuttamo.com toimii?

  • Voit laskuttaa ilman omaa yritystä tai y-tunnusta
  • Et tarvitse alkupääomaa
  • Ei kiinteitä kuluja, maksat palvelusta vain sitä käyttäessäsi
  • Asiakaspalvelumme auttaa ja neuvoo käytännön kysymyksissä

Laskuttamo.com on Suomen ensimmäinen laskutuspalvelu, joka paitsi mahdollistaa kevytyrittäjänä toimimisen, myös yhdistää kevytyrittäjät ja heidän palveluksiaan tarvitsevat yritykset toisiinsa.

Tarjoamme kevytyrittäjille laskutuspalvelun, joka jättää sinulle aikaa keskittyä omaan osaamiseesi. Voit laskuttaa niin yritys- kuin yksityisasiakkaita ja saada tulosi palkkiona. Voit jättää yritystoiminnan paperityön ammattilaisten hoidettavaksi.

Toimeksiantajille tarjoamme monipuoliset palvelut, jotka helpottavat yrityksellesi työskentelevien kevytyrittäjien palkkioiden maksamista.

Oman yrityksen ja Laskuttamon erot

Oma yritys Laskuttamo
Y-tunnus Perustamisilmoitus tehtävä itse Et tarvitse y-tunnusta
ALV- ja ennakkoperintärekisteri Rekistereihin ilmoittauduttava itse Laskuttamo hoitaa
Perustamiskustannukset 60-380€ 0€
Vähennyskelpoiset kulut Voit vähentää yleisiä kuluja kuten työvälineet sekä yksittäisiin työsuorituksiin liittyviä kuluja Laskuttamo hoitaa
Kirjanpito Voit hoitaa itse tai ostaa palveluna Laskuttamo hoitaa
Laskujen lähettäminen Lähetettävä itse Laskuttamo hoitaa
Perintä Huolehdittava itse Laskuttamo hoitaa
Palvelumaksut Voit tehdä edellä mainitut työt itse tai ostaa palveluina Katso täältä Laskuttamon hinnasto
Lopettaminen Yrittäjän ilmoitettava itse eri viranomaisille Ei vaadi toimenpiteitä

Minkälaisissa tilanteissa kevytyrittäjyys kannattaa?

Haluatko kokeilla siipiäsi yrittäjänä?

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse käydä läpi yrityksen perustamisen koukeroita. Riittää, kun rekisteröidyt palveluumme. Kevytyrittäjyys on monelle ponnahduslauta oman yrityksen perustamiseen.

Teetkö satunnaisia työkeikkoja tai sivutöitä palkkasuhteen lisäksi?

Haluaisitko tienata lisäansioita palkkatyösi tai opintojesi oheella? Tai kerryttää työkokemusta uudelta alalta? Kokeile kevytyrittäjänä. Laskuttamalla sinun eikä työnantajasi tarvitse sitoutua tiettyihin työmääriin tai työsuhteen pituuteen.

Minustako kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjyys sopii oman osaamisen myyntiin. Kauttamme voit toimia useilla aloilla lukuunottamatta tiettyjä luvanvaraisia töitä. Kysy lisää 02 0730 6710.

Haluatko toimia yrittäjänä, mutta pelkäät työttömyysetuuksiesi puolesta?

Jos perustat yrityksen, mutta työt loppuvatkin, tilanteen hoitaminen Kelan kanssa saataa olla monimutkaista. Laskuttamon kautta toimiessasi saat tulosi palkkiona, eikä sinua kohdella yrittäjänä.

Teetkö työkeikkoja eri toimeksiantajille?

Niin sanottu freelancer-työ, jossa töitä tehdään samanaikaisesti usealle eri toimeksiantajalle saattaa olla hankalaa. Joudut toimittamaan verokortteja useammalle palkanlaskijalle ja pitämään huolta itse siitä, että tulorajasi eivät ylity. Monet yritykset suosivat laskuttamista lyhyitä, satunnaisia keikkoja varten solmittavien työsuhteiden sijaan.

Haluatko helpotusta yrittäjän arkeen?

Jos olet yrittäjä, mutta olet kyllästynyt paperitöihin ja viranomaisten kanssa asiointiin, helpota arkeasi ryhtymällä kevytyrittäjäksi. Ulkoista meille Laskuttamoon kirjanpito, maksumuistutukset, eläkeasiat, verot ja muu aikaa vievä silppu.

Ole oma pomosi!

Kevytyrittäjänä sinä itse päätät milloin teet töitä, kenelle teet töitä ja mihin hintaan teet töitä. Laskuttamo ei puutu asioihisi. Me vain turvaamme selustasi ja teemme tylsän paperityön. Sinä voit keskittyä siihen, missä olet paras!

Ala kevytyrittäjäksi jo tänään. Saat tunnukset välittömästi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko lisätä laskuun kuluja?2020-12-03T07:25:30+02:00

Kyllä, voit lisätä laskulle kuluja.

Mitä kuluja voi vähentää?

Verotuksessa vähennyksenä huomioitavia kuluja ovat laskutettavaan työsuoritteeseen liittyvät tarvike- ja materiaalikulut sekä matkakustannukset.

Paljonko kevytyrittäjälle maksetaan?2022-10-27T14:30:38+03:00

Palkkio työstä määritellään toimeksiantosopimuksessa vapaasti. Kevytyrittäjän tunti- tai urakkapalkkio ei ole sama kuin vastaava tuntipalkka työsopimuksessa, sillä kevytyrittäjä maksaa itse mm. sosiaaliturvansa ja eläkkeensä kuten yrittäjäkin. Kevytyrittäjän laskuttama arvonlisäveroton hinta on suunnilleen 1,5-kertainen verrattuna vastaavasta työstä maksettavaan tuntipalkkaan. Toimeksiantosopimuksessa on hyvä määritellä myös tiettyjen kellonaikojen ulkopuolella tehtävät työt, lisätyöt ja muut mahdolliset kulut.

Mitä Laskuttamon käyttäminen maksaa?2021-11-12T06:32:54+02:00

Palvelumaksumme perustuvat ainoastaan laskutukseen.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että palvelu maksaa vain silloin, kun laskutat asiakkaitasi. Muuten Laskuttamon käyttöön ei liity kiinteitä kuukausimaksuja. Myös palveluun liittyminen on täysin maksutonta.

Laskuttamon palvelumaksu on 3-4% verottomasta hinnasta riippuen laskutettavasta summasta. Se veloitetaan tilitysvaiheessa pankkitilillesi maksetusta suorituksesta. Tarkemman hinnaston näet hinnasto sivulta.

Mitä Laskuttamo-kevytyrittäjyys tarkoittaa?2022-10-27T14:41:07+03:00

Kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan työntekoa, jossa tekijä ei ole työsuhteessa yritykseen vaan laskuttaa yritystä laskutuspalvelun kautta. Laskuttamon kaltaisten laskutuspalveluiden kautta voi laskuttaa myös yhdistyksiä tai yksityishenkilöitä. Kevytyrittäjä ei tarvitse omaa yritystä tai y-tunnusta laskuttamiseen. Kevytyrittäjä ja yritys sopivat työstä toimeksiantosopimuksella. Kevytyrittäjä ei ole työsuhteessa Laskuttamoon. Kevytyrittäjä lasketaan työttömyys- ja sosiaaliturvan osalta yrittäjäksi.

Miten yritys hyötyy Laskuttamo-kevytyrittäjyydestä?2024-04-30T11:03:00+03:00

Laskuttamo hoitaa palkkioiden maksuun liittyvän byrokratian, jolloin yritys voi keventää omaa taloushallintoaan. Laskuttamo huolehtii myös kevytyrittäjien tapaturma- sekä vastuu- ja oikeusturvavakuutuksesta.

 

Miten voin hyötyä Laskuttamon palveluista?2020-12-03T07:37:04+02:00

Laskuttamon avulla voit laskuttaa ilman yritystä, eli vältät kaiken yrityksen perustamiseen liittyvät muodollisuudet.

Koska me huolehdimme laskutukseen ja kirjanpitoon liittyvistä koukeroista puolestasi, voit keskittyä olennaiseen, eli osaamiseesi. Tämä madaltaa kynnystä yrittämiseen varsinkin silloin, harkitset oman liiketoimintasi starttaamista sivutoimisesti. Tämä luo vapauksia ja mahdollisuuksia. Samalla se rohkaisee extratuloihin, kun laskutus käy helposti ja nopeasti.

Miten toimin vakuutusten osalta?2024-04-30T10:57:49+03:00

Laskuttamon kautta laskuttaessasi olet niin sanottu kevytyrittäjä ja näin ollen Eläketurvakeskuksen mukaan lukeudut yrittäjän eläkevakuutuksen eli YEL-vakuutuksen piiriin.

Sinun tulee ottaa yrittäjän eläkevakuutus (YEL), jos arvioitu työtulosi yritystoiminnassasi on vähintään 9 010,28 euroa vuodessa (2024) ja asut Suomessa.

Miten toimeksiantosuhde eroaa työsuhteesta?2023-02-27T15:29:24+02:00

Kevytyrittäjä ei ole yrityksen työntekijä eikä yritys kevytyrittäjän työnantaja. Kevytyrittäjän toimeksiantajana voi toimia yrityksen lisäksi yhdistys tai yksityishenkilö, joka ei ole rekisteröitynyt työnantajaksi. Kevytyrittäjä toimii kuten yrittäjä, mutta ilman omaa yritystä tai y-tunnusta. Kevytyrittäjä ei saa toimeksiantajaltaan palkkaa vaan laskuttaa tältä palkkion. Toimeksiantajan ei tarvitse vastata kevytyrittäjän vakuutusturvasta samalla tavalla kuin työnantajan palkansaajan vakuutusturvasta. Kevytyrittäjä huolehtii itse YEL -maksuista, Laskuttamo hoitaa tapaturma- ja vastuuvakuutukset.

Miten liityn palveluun ja mitä velvollisuuksia siitä seuraa?2020-12-03T07:36:15+02:00

Voit rekisteröityä ilmaiseksi Laskuttamon käyttäjäksi sivuillamme.

Tunnukset saatuasi pääset välittömästi tutustumaan verkkopalvelumme toimintoihin. Liittymällä palveluun et vielä sitoudu mihinkään. Et myöskään tarvitse erillistä sopimusta käyttääksesi palvelujamme. Luethan huolellisesti läpi sopimus- ja käyttöehtomme.

Toimeksiantajan kanssa suosittelemme tekemään sopimuksen joko kirjallisesti tai suullisesti ennen työn aloittamista.

Miten laskutus ja palkkionmaksu käytännössä toteutuvat?2021-11-12T06:32:10+02:00

Kun olet rekisteröitynyt palveluumme, pääset käyttämään laskutustyökaluamme. Sen avulla syötät kaikki tarvittavat laskutustietosi meille, ja me lähetämme laskun eteenpäin toimeksiantajallesi.

Otathan huomioon työsi hinnoittelussa arvonlisäveron ja muut yritystoimintaan liittyvät kulut sekä Laskuttamon palvelupalkkion 3-4 %. Lisätietoa löydät palvelulaskuristamme.

Voit vapaasti laskuttaa asiakkailta millaisia summia tahansa. Huomioithan kuitenkin palkkiota itsellesi nostaessasi, että Laskuttamon minimiveloitus on 16 euroa.

Laskuttamo maksaa palkkiosi, kun asiakkaasi on maksanut laskun.

Jos laskua ei makseta ajoissa, Laskuttamo huolehtii maksukehoitukset toimeksiantajalle. Tarvittaessa siirrämme laskun perintätoimistolle.

Millä alalla kannattaa vaihtaa kevytyrittäjyysmalliin?2022-10-27T14:24:46+03:00

Kevytyrittäjyysmallia suositaan aloilla, joilla työvoiman tarve vaihtelee paljon kausittain tai työt ovat projektiluontoisia. Kevytyrittäjiä työllistetään paljon esimerkiksi logistiikka- ja rakennusalalla sekä tapahtumatuotannossa. Kevytyrittäjyysmalli sopii myös matkailu- ja ravintola-alan kausivaihteluihin.

Myös monet asiantuntijatyötä tekevät laskuttavat työstään kevytyrittäjänä.

 

Menetänkö oikeuteni työttömyyskorvaukseen toimimalla Laskuttamo.com-palvelun kautta?2020-12-03T08:03:26+02:00

Laskuttamo.com:n kautta laskutettu työ ei kerrytä palkansaajan työssäoloehtoa.

Työttömyysturvalain mukaan kevytyrittäjiä käsitellään työttömyysturvan osalta yrittäjänä. Alle 14 vuorokautta kestävästä päätoimisesta yrittäjyydestä eli lyhytkestoisesta yrittäjyydestä ei tarvitse ilmoittaa TE-toimistoon.

Emme voi ottaa kantaa siihen saatko työttömyyskorvausta, sillä eri tahoilla on vaihtelevat käytännöt asian suhteen. Varmista asia aina etukäteen työttömyyskassastasi, TE-toimistosta ja Kelasta.
Kuka vakuuttaa kevytyrittäjät?2022-10-27T14:37:43+03:00

Laskuttamolla on tapaturmavakuutus laskutuspalvelun kautta laskuttaville kevytyrittäjäjille. Vakuutus on voimassa Laskuttamon kautta laskutettavaa työtä tehdessä ja tähän työhön välittömästi liittyvillä matkoilla. Laskuttamolla on myös toiminnan vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Siinä vakuutettuina ovat Laskuttamon kautta laskuttavat kevytyrittäjät laskutetun työn osalta.

Kuka huolehtii kevytyrittäjän sosiaaliturvasta?2024-04-30T11:00:50+03:00

Kevytyrittäjä vastaa itse sosiaaliturvastaan kuten yrittäjä. Mikäli vuoden aikana laskutettava tulo ylittää 9 010,28 euroa (alv 0%) (2024), on kevytyrittäjä myös velvollinen hankkimaan YEL-vakuutuksen, jonka tason kevytyrittäjä voi määrittää itse.

Kevytyrittäjyys sivutoimisena2020-12-03T07:27:52+02:00

Voit myydä omaa osaamistasi sivutoimisesti.

Anna Laskuttamo.com hoitaa puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset.

Kenelle Laskuttamon palvelu sopii?2020-12-03T07:37:52+02:00

Kun myyt osaamistasi tai palvelua toimeksiantosuhteissa, laskutuspalvelumme sopii sinulle.

Erityisen hyvin palvelumme sopii, jos olet aloitteleva yrittäjä tai kevytyrittäjä, etkä näe vielä tarvetta oman yrityksen perustamiselle. Laskuttamon palvelua voit myös käyttää jos olet työtön työnhakija ja yritystoimintasi on sivutoimista, tai olet opiskelija, eläkeläinen tai lisäansioita hankkiva palkansaaja.

Myit sitten osaamistasi tai palvelua, voit tehdä niin paljon erityyppistä työtä ja keikkoja kuin haluat.

Käytännössä kaikki ammattiryhmät voivat soveltaa Laskuttamon palveluja. On kuitenkin olemassa tiettyjä luvanvaraisia töitä, joita ei ole mahdollista laskuttaa kauttamme. Huomaathan myös, että palvelumme ei ole sinua varten silloin, kun harkitset esimerkiksi tavaran vähittäismyyntiä verkkokaupassa tai yritystoimintaa, joka vaatii suuria investointeja. Silloin suosittelemme oman yrityksen perustamista.

Aloita yrittäminen jo tänään – liity ilmaiseksi!

Lue lisää

Go to Top