Laskuttamo2020-12-03T09:01:38+02:00

Haluamme olla yhteiskuntavastuullisesti toimiva ja kasvava suomalainen kevytyrityspalveluita tuottava yritys. Joka innovatiivisesti kehittää myös työllisyysnäkymää.

Ala kevytyrittäjäksi jo tänään. Saat tunnukset välittömästi.

Rekisteröidy

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko lisätä laskuun kuluja?2020-12-03T07:25:30+02:00

Kyllä, voit lisätä laskulle kuluja.

Mitä kuluja voi vähentää?

Verotuksessa vähennyksenä huomioitavia kuluja ovat laskutettavaan työsuoritteeseen liittyvät tarvike- ja materiaalikulut sekä matkakustannukset.

Mitä Laskuttamon käyttäminen maksaa?2021-11-12T06:32:54+02:00

Palvelumaksumme perustuvat ainoastaan laskutukseen.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että palvelu maksaa vain silloin, kun laskutat asiakkaitasi. Muuten Laskuttamon käyttöön ei liity kiinteitä kuukausimaksuja. Myös palveluun liittyminen on täysin maksutonta.

Laskuttamon palvelumaksu on 3-4% verottomasta hinnasta riippuen laskutettavasta summasta. Se veloitetaan tilitysvaiheessa pankkitilillesi maksetusta suorituksesta. Tarkemman hinnaston näet hinnasto sivulta.

Miten voin hyötyä Laskuttamon palveluista?2020-12-03T07:37:04+02:00

Laskuttamon avulla voit laskuttaa ilman yritystä, eli vältät kaiken yrityksen perustamiseen liittyvät muodollisuudet.

Koska me huolehdimme laskutukseen ja kirjanpitoon liittyvistä koukeroista puolestasi, voit keskittyä olennaiseen, eli osaamiseesi. Tämä madaltaa kynnystä yrittämiseen varsinkin silloin, harkitset oman liiketoimintasi starttaamista sivutoimisesti. Tämä luo vapauksia ja mahdollisuuksia. Samalla se rohkaisee extratuloihin, kun laskutus käy helposti ja nopeasti.

Miten toimitan verokortin?2022-01-25T14:48:56+02:00

Helpoiten lähetät verokorttisi meille hallintapaneelin kautta.

Käsittelemme arkipäivinä klo 16 mennessä vastaanotetut verokortit vielä saman päivän aikana, mikäli verokortissa ei ole epäselvyyksiä.

 

Miten toimin vakuutusten osalta?2022-01-25T14:44:03+02:00

Laskuttamon kautta laskuttaessasi olet niin sanottu kevytyrittäjä ja näin ollen Eläketurvakeskuksen mukaan lukeudut yrittäjän eläkevakuutuksen eli YEL-vakuutuksen piiriin.

Sinun tulee ottaa yrittäjän eläkevakuutus (YEL), jos arvioitu työtulosi yritystoiminnassasi on vähintään 8 261,71 euroa vuodessa ja asut Suomessa.

Jos kuitenkin teet töitä vain yhdelle toimeksiantajalle laajemman sopimuksen alaisena tai teet töitä vain sivutoimesti, YEL-vakuutus ei koske sinua.

Miten liityn palveluun ja mitä velvollisuuksia siitä seuraa?2020-12-03T07:36:15+02:00

Voit rekisteröityä ilmaiseksi Laskuttamon käyttäjäksi sivuillamme.

Tunnukset saatuasi pääset välittömästi tutustumaan verkkopalvelumme toimintoihin. Liittymällä palveluun et vielä sitoudu mihinkään. Et myöskään tarvitse erillistä sopimusta käyttääksesi palvelujamme. Luethan huolellisesti läpi sopimus- ja käyttöehtomme.

Toimeksiantajan kanssa suosittelemme tekemään sopimuksen joko kirjallisesti tai suullisesti ennen työn aloittamista.

Miten laskutus ja palkkionmaksu käytännössä toteutuvat?2021-11-12T06:32:10+02:00

Kun olet rekisteröitynyt palveluumme, pääset käyttämään laskutustyökaluamme. Sen avulla syötät kaikki tarvittavat laskutustietosi meille, ja me lähetämme laskun eteenpäin toimeksiantajallesi.

Otathan huomioon työsi hinnoittelussa arvonlisäveron ja muut yritystoimintaan liittyvät kulut sekä Laskuttamon palvelupalkkion 3-4 %. Lisätietoa löydät palvelulaskuristamme.

Voit vapaasti laskuttaa asiakkailta millaisia summia tahansa. Huomioithan kuitenkin palkkiota itsellesi nostaessasi, että Laskuttamon minimiveloitus on 16 euroa.

Laskuttamo maksaa palkkiosi, kun asiakkaasi on maksanut laskun.

Jos laskua ei makseta ajoissa, Laskuttamo huolehtii maksukehoitukset toimeksiantajalle. Tarvittaessa siirrämme laskun perintätoimistolle.

Menetänkö oikeuteni työttömyyskorvaukseen toimimalla Laskuttamo.com-palvelun kautta?2020-12-03T08:03:26+02:00

Laskuttamo.com:n kautta laskutettu työ ei kerrytä palkansaajan työssäoloehtoa.

Työttömyysturvalain mukaan kevytyrittäjiä käsitellään työttömyysturvan osalta yrittäjänä. Alle 14 vuorokautta kestävästä päätoimisesta yrittäjyydestä eli lyhytkestoisesta yrittäjyydestä ei tarvitse ilmoittaa TE-toimistoon.

Emme voi ottaa kantaa siihen saatko työttömyyskorvausta, sillä eri tahoilla on vaihtelevat käytännöt asian suhteen. Varmista asia aina etukäteen työttömyyskassastasi, TE-toimistosta ja Kelasta.
Kevytyrittäjyys sivutoimisena2020-12-03T07:27:52+02:00

Voit myydä omaa osaamistasi sivutoimisesti.

Anna Laskuttamo.com hoitaa puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset.

Kenelle Laskuttamon palvelu sopii?2020-12-03T07:37:52+02:00

Kun myyt osaamistasi tai palvelua toimeksiantosuhteissa, laskutuspalvelumme sopii sinulle.

Erityisen hyvin palvelumme sopii, jos olet aloitteleva yrittäjä tai kevytyrittäjä, etkä näe vielä tarvetta oman yrityksen perustamiselle. Laskuttamon palvelua voit myös käyttää jos olet työtön työnhakija ja yritystoimintasi on sivutoimista, tai olet opiskelija, eläkeläinen tai lisäansioita hankkiva palkansaaja.

Myit sitten osaamistasi tai palvelua, voit tehdä niin paljon erityyppistä työtä ja keikkoja kuin haluat.

Käytännössä kaikki ammattiryhmät voivat soveltaa Laskuttamon palveluja. On kuitenkin olemassa tiettyjä luvanvaraisia töitä, joita ei ole mahdollista laskuttaa kauttamme. Huomaathan myös, että palvelumme ei ole sinua varten silloin, kun harkitset esimerkiksi tavaran vähittäismyyntiä verkkokaupassa tai yritystoimintaa, joka vaatii suuria investointeja. Silloin suosittelemme oman yrityksen perustamista.

Aloita yrittäminen jo tänään – liity ilmaiseksi!

Rekisteröidy

Lue lisää

Go to Top