(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.data-privacy-src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-TKPQJQZ');

Soita meille 02 0730 6710 | asiakaspalvelu@laskuttamo.com

Kirjaudu sisään
Yrityksille2022-11-08T10:08:33+02:00

Yrityksille

Laskuttamon kevytyrittäjäjärjestelmä on rakennettu helpottamaan työnantajan toimintaa.

Helpota yrityksesi talousarkea, tarjoa tekijöille mahdollisuus isompiin tuloihin ja säästä. Laskuttamon kevytyrittäjämalli tarjoaa helpon tavan työllistää työntekijät perinteisen työsopimuksen sijaan kevytyrittäjinä. Anna Laskuttamon hoitaa homma!

Laskuttamon kevytyrittäjämallin edut?

Kevytyrittäjyys alat

Kustannustehokkuus

Ajansäästöä

Uusi tapa tarjota työtä

Vakuutusturva ja vastuullisuus

Joustavuutta

Laskuttamon kevytyrittäjämalli mukautuu yrityksesi muuttuviin työvoiman tarpeisiin tavanomaista työsuhdetta mutkattomammin. Palkkaatpa kevytyrittäjiä keikkatöihin, kausiluontoisesti tai pidempiaikaisiin toimeksiantosuhteisiin, palkkioiden maksu, verobyrokratia ja vakuutusasiat jäävät Laskuttamon huoleksi. Yrityksesi voi keskittyä ydinosaamiseensa.

Kustannustehokkuutta

Tekemällä työsopimusten sijaan toimeksiantosopimuksia kevytyrittäjien kanssa yrityksesi ei tarvitse huolehtia palkan sivukuluista eikä esimerkiksi työntekijöiden vakuutuksista. Nämä säästöt voidaan suoraan siirtää työntekijälle suuremman palkkion muodossa. Kevytyrittäjä voi siis saada suuremman työtulon samaan aikaan, kun yritykselle syntyy kustannussäästöjä. Paremmat ansiot tekevät yrityksestäsi houkuttelevan työnantajan.

Ajansäästöä

Laskuttamon kevytyrittäjämalli tarjoaa yrityksille järjestelmän, joka hoitaa automaattisesti palkkioiden laskennan. Aikaa säästyy yrityksesi taloushallinnossa, mutta myös kevytyrittäjän päässä.

Kaikki tämä tapahtuu yhdessä portaalissa, josta saa myös ajan tasalla olevaa statistiikkaa tapahtumista.

Uusi tapa tarjota työtä

Nykyajan työntekotavat ovat monipuoliset. Yksi työntekijä saattaa usein tehdä töitä monelle toimeksiantajalle. Kevytyrittäjyysmalli tarjoaa kevytyrittäjälle mahdollisuuden vaikuttaa myös työn määrään. Kevytyrittäjyysmallilla voit tarjota perinteistä työsuhdetta monipuolisemmat tavat tehdä töitä. Kevytyrittäjän toimeksiantosopimus on helppo vaihtoehto työsuhteelle.

Vakuutusturva ja vastuullisuus

Laskuttamon palvelumaksuun sisältyy tapaturma- sekä vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Näin toimeksiantosopimukset ovat turvallisia sekä kevytyrittäjille että toimeksiantajille. Pyrimme varmistamaan, että Laskuttamon kevytyrittäjäksi ryhtyvillä on riittävät tiedot kevytyrittäjänä työskentelemisestä.

Laskuttamo lahjoittaa jokaisesta kevytyrittäjän nostamasta palkkiosta euron hyväntekeväisyyteen. Vuonna 2022 lahjoituskohde on ollut Mieli ry.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää

Aloja joilla kevytyrittäjämme toimivat:

Laskuttamolla on seuraavilla aloilla kevytyrittäjiä.

 • IT ja teknologia
 • Konsultointi
 • Luovat alat
 • Myynti- ja markkinointi
 • Ravintola-ala

 • Hoiva-ala

 • Rakennusala

 • Siivous- ja kunnossapito
 • Tapahtuma- ja viihdeala
 • Henkilö- ja pakettikuljetukset
 • Sähköurakointi

Eikö alasi ollut listan joukossa? Ota yhteyttä ja selvitämme alasi sopivuuden kevytyrittäjämalliin.

Ota yhteyttä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka vakuuttaa kevytyrittäjät?2022-10-27T14:37:43+03:00

Laskuttamolla on tapaturmavakuutus laskutuspalvelun kautta laskuttaville kevytyrittäjäjille. Vakuutus on voimassa Laskuttamon kautta laskutettavaa työtä tehdessä ja tähän työhön välittömästi liittyvillä matkoilla. Laskuttamolla on myös toiminnan vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Siinä vakuutettuina ovat Laskuttamon kautta laskuttavat kevytyrittäjät laskutetun työn osalta.

Kuka huolehtii kevytyrittäjän sosiaaliturvasta?2022-10-27T14:34:59+03:00

Kevytyrittäjä vastaa itse sosiaaliturvastaan kuten yrittäjä. Mikäli vuoden aikana laskutettava tulo ylittää 8261,71 euroa (alv 0%), on kevytyrittäjä myös velvollinen hankkimaan YEL-vakuutuksen, jonka tason kevytyrittäjä voi määrittää itse.

Paljonko kevytyrittäjälle maksetaan?2022-10-27T14:30:38+03:00

Palkkio työstä määritellään toimeksiantosopimuksessa vapaasti. Kevytyrittäjän tunti- tai urakkapalkkio ei ole sama kuin vastaava tuntipalkka työsopimuksessa, sillä kevytyrittäjä maksaa itse mm. sosiaaliturvansa ja eläkkeensä kuten yrittäjäkin. Kevytyrittäjän laskuttama arvonlisäveroton hinta on suunnilleen 1,5-kertainen verrattuna vastaavasta työstä maksettavaan tuntipalkkaan. Toimeksiantosopimuksessa on hyvä määritellä myös tiettyjen kellonaikojen ulkopuolella tehtävät työt, lisätyöt ja muut mahdolliset kulut.

Parantaako kevytyrittäjyysmalli yrityksen kilpailukykyä?2022-10-27T14:28:26+03:00

Solmimalla työsuhteiden sijaan toimeksiantosuhteita, yritys saa työlle tekijät nopeasti ja vaivattomasti. Työn loputtua ei tarvitse huolehtia irtisanomisista. Kun yritys työllistää useita kevytyrittäjiä, kokonaissäästöt saattavat olla isojakin. Nämä säästöt yritys voi käyttää investointeihin ja toiminnan kehittämiseen tai jakaa tekijöille parempana palkkana.

Ota yhteyttä, jotta voimme laskea, paljonko yrityksesi säästäisi vaihtamalla työsopimukset kevytyrittäjyysmalliin.

 

Miten yritys hyötyy Laskuttamo-kevytyrittäjyyttä?2022-10-27T14:26:49+03:00

Keikkatyöläisiä, osa-aikaisia tai kesätyöntekijöitä ei tarvitse palkata työsuhteeseen, jolloin vältytään sivukuluilta, työntekijöiden vakuutusten ottamiselta ja muilta työnantajan velvollisuuksilta. Laskuttamo hoitaa palkkioiden maksuun liittyvän byrokratian, jolloin yritys voi keventää omaa taloushallintoaan. Laskuttamo huolehtii myös kevytyrittäjien tapaturma- sekä vastuu- ja oikeusturvavakuutuksesta.

Kevytyrittäjämallin tuomat säästöt yritys voi halutessaan tarjota parempana korvauksena työntekijöille.

 

Millä alalla kannattaa vaihtaa kevytyrittäjyysmalliin?2022-10-27T14:24:46+03:00

Kevytyrittäjyysmallia suositaan aloilla, joilla työvoiman tarve vaihtelee paljon kausittain tai työt ovat projektiluontoisia. Kevytyrittäjiä työllistetään paljon esimerkiksi logistiikka- ja rakennusalalla sekä tapahtumatuotannossa. Kevytyrittäjyysmalli sopii myös matkailu- ja ravintola-alan kausivaihteluihin.

Myös monet asiantuntijatyötä tekevät laskuttavat työstään kevytyrittäjänä.

 

Miten toimeksiantosuhde eroaa työsuhteesta?2022-11-01T07:34:26+02:00

Kevytyrittäjä ei ole yrityksen työntekijä eikä yritys kevytyrittäjän työnantaja. Kevytyrittäjän toimeksiantajana voi toimia yrityksen lisäksi yhdistys tai yksityishenkilö, joka ei ole rekisteröitynyt työnantajaksi. Kevytyrittäjä toimii kuten yrittäjä, mutta ilman omaa yritystä tai y-tunnusta. Kevytyrittäjä ei saa toimeksiantajaltaan palkkaa vaan laskuttaa tältä palkkion. Toimeksiantajan ei tarvitse vastata kevytyrittäjän vakuutusturvasta samalla tavalla kuin työnantajan palkansaajan vakuutusturvasta. Kevytyrittäjä huolehtii itse Tyel -maksuista, Laskuttamo hoitaa tapaturma- ja vastuuvakuutukset.

Mitä Laskuttamo-kevytyrittäjyys tarkoittaa?2022-10-27T14:41:07+03:00

Kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan työntekoa, jossa tekijä ei ole työsuhteessa yritykseen vaan laskuttaa yritystä laskutuspalvelun kautta. Laskuttamon kaltaisten laskutuspalveluiden kautta voi laskuttaa myös yhdistyksiä tai yksityishenkilöitä. Kevytyrittäjä ei tarvitse omaa yritystä tai y-tunnusta laskuttamiseen. Kevytyrittäjä ja yritys sopivat työstä toimeksiantosopimuksella. Kevytyrittäjä ei ole työsuhteessa Laskuttamoon. Kevytyrittäjä lasketaan työttömyys- ja sosiaaliturvan osalta yrittäjäksi.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää

Ota yhteyttä

Heräsikö lisäkysymyksiä? Myyntitiimimme auttaa sinua.

Yusuf

045 608 3867
yusuf@laskuttamo.com

Lue lisää

Go to Top