Etusivu/Ajankohtaista/Tarvitsenko YEL-vakuutuksen?

9.2.2022

Jos et ole varma, kuuluuko sinun ottaa YEL-vakuutus, kannattaa aloittaa arvioimalla kuluvana vuonna Laskuttamon kautta tulevan palkan määrä.

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL) on sinulle pakollinen esimerkiksi silloin, jos Laskuttamolta saamasi tulo on vähintään 8 261,71 euroa vuodessa (vuonna 2022) ja työskentelet yli 4 kuukautta yhtäjaksoisesti yrittäjänä tai kevytyrittäjänä.

Mikäli olet YEL-velvollinen, klikkaa Oma Laskuttamossa Asetuksissa YEL-velvollinen-kohtaan Kyllä. Tällöin sinulta peritään yrittäjän lakisääteinen sairausvakuutusmaksu palkanmaksun yhteydessä.

Huomaa, että tämä ei itsessään vielä ole YEL-vakuutus. Helpoiten hoidat asian kuntoon painamalla yhteydenottonappia, jolloin yhteistyökumppanimme Veritas on sinuun yhteydessä. Veritas käy jokaisen yhteydenottoa toivoneen kevytyrittäjän kanssa hänen tilanteensa läpi henkilökohtaisesti, jotta YEL-vakuutuksesi summa on jokaiselle oikea. Voit halutessasi ottaa YEL-vakuutuksen myös itse valitsemaltasi työeläkevakuuttajalta.

YEL-vakuutus kevytyrittäjälle

YEL-vakuutus

Testi

Saat vähentää YEL-vakuutuksesta maksamasi summan verotuksessa, kannattaa siis arvioida maksujen määrä myös verokorttihakemuksessa!

Lisää tietoa YEL-vakuutuksesta ja verotuksesta saat osoitteesta www.vero.fi sekä yhteistyökumppaniltamme Veritakselta. Veritaksen yhteydenottoa varten kannattaa jättää pyyntö Oma Laskuttamon Asetuksien kautta, jotta saat tietoa juuri Laskuttamon asiakkaihin erikoistuneilta henkilöiltä.

Etusivu/Ajankohtaista/Tarvitsenko YEL-vakuutuksen?

9.2.2022

Artikkeli kategoriat

Jaa tämä kirjoitus.

Lue lisää artikkeleita

Aloita yrittäminen jo tänään – liity ilmaiseksi!

Rekisteröidy