9.2.2022

Jos et ole varma, kuuluuko sinun ottaa YEL-vakuutus, kannattaa aloittaa arvioimalla kuluvana vuonna Laskuttamon kautta tulevan palkan määrä.

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL) on sinulle pakollinen esimerkiksi silloin, jos Laskuttamolta saamasi tulo on vähintään 8 261,71 euroa vuodessa (vuonna 2022) ja työskentelet yli 4 kuukautta yhtäjaksoisesti yrittäjänä tai kevytyrittäjänä.

Mikäli olet YEL-velvollinen, klikkaa Oma Laskuttamossa Asetuksissa YEL-velvollinen-kohtaan Kyllä. Tällöin sinulta peritään yrittäjän lakisääteinen sairausvakuutusmaksu palkanmaksun yhteydessä.

Huomaa, että tämä ei itsessään vielä ole YEL-vakuutus. Helpoiten hoidat asian kuntoon painamalla yhteydenottonappia, jolloin yhteistyökumppanimme Veritas on sinuun yhteydessä. Veritas käy jokaisen yhteydenottoa toivoneen kevytyrittäjän kanssa hänen tilanteensa läpi henkilökohtaisesti, jotta YEL-vakuutuksesi summa on jokaiselle oikea. Voit halutessasi ottaa YEL-vakuutuksen myös itse valitsemaltasi työeläkevakuuttajalta.

YEL-vakuutus kevytyrittäjälle

YEL-vakuutus

Testi

Saat vähentää YEL-vakuutuksesta maksamasi summan verotuksessa, kannattaa siis arvioida maksujen määrä myös verokorttihakemuksessa!

Lisää tietoa YEL-vakuutuksesta ja verotuksesta saat osoitteesta www.vero.fi sekä yhteistyökumppaniltamme Veritakselta. Veritaksen yhteydenottoa varten kannattaa jättää pyyntö Oma Laskuttamon Asetuksien kautta, jotta saat tietoa juuri Laskuttamon asiakkaihin erikoistuneilta henkilöiltä.

Jaa tämä kirjoitus.

Aloita yrittäminen jo tänään – liity ilmaiseksi!