24.1.2022

Olet Laskuttamon kevytyrittäjänä tehnyt asiakkaalle laskun ja nyt odotat palkanmaksua. Milloin saat palkan tilillesi?

Lasku näkyy maksettuna yleensä 1-2 pankkipäivän jälkeen eräpäivästä. Asiakkaat laittavat tulleet laskut maksuun yleensä eräpäivänä, joten ei kannata hätääntyä, vaikka maksu ei näy maksettuna heti eräpäivänä.

Eräpäivä riippuu siitä, millaisen maksuehdon olette asiakkaan kanssa sopineet ja jonka olet lisännyt laskulle. Yleisin maksuehto on 14 päivää, jolloin eräpäivä lasketaan 14 päivän päähän laskun vahvistamisesta ja lähettämisestä.

Jos olet valinnut laskua tehdessä automaattisen palkanmaksun, palkka suoritetaan tilillesi automaattisesti kun lasku kirjautuu maksetuksi. Tällä tavalla laskun tilaa ei tarvitse käydä tarkistamassa vaan asiat hoituvat kuin itsestään.

Jos et halua automaattista palkanmaksua, pääset nostamaan palkan itse kun lasku näkyy maksettuna. Oma Laskuttamon etusivulta näet kuinka paljon sinulla on nostettavissa olevaa palkkaa. Voit siis nostaa useamman laskun palkat kerralla.

Kevytyrittäjä palkka

Kevytyrittäjä palkka

Testi

Palkat pääset nostamaan Palkat-välilehdeltä. Laita täppä haluamiisi palkkariveihin ja klikkaa oikealta ylhäältä ”Luo valituista uusi palkka”. Palkan luonnin jälkeen näet palkan siirtyneen maksua odottaviin palkkoihin. Tämä tarkoittaa, että luomaasi palkkaa käsitellään pankkiin siirrettäväksi.

Kun palkkatilaus on käsitelty ja siirretty tilillesi, palkka näkyy maksetuissa palkoissa. Tässä näkymässä pääset myös tarkastelemaan palkkatilaustasi ja sieltä tehtyjä vähennyksiä. Palkkarivin kohdalta ”Avaa palkkalaskelma” näet kaikki palkkasi yksityiskohdat.

Jäikö jokin askarruttamaan? Soita asiakaspalveluumme 02 0730 6710 tai nakkaa viestillä asiakaspalvelu@laskuttamo.com niin selvitetään!

Jaa tämä kirjoitus.

Aloita yrittäminen jo tänään – liity ilmaiseksi!