4.3.2022

Vuonna 2022 opiskelijan vuositulorajat nousevat neljänneksellä. Jos nostat opiskelijana opintotukea 9 kuukauden ajalta, saat tienata 15 630 euroa.

Kelan mukaan tulorajojen nosto koskee vain vuotta 2022. Tämä määräaikainen korotus koskee vain opintotukea, esimerkiksi yleisen asumistuen tulorajat nousevat vain noin 2 prosenttia.

Tulorajojen nosto tarkoittaa sitä, että opiskelijana voit laskuttaa noin 3000 euroa enemmän kuin aiempana vuonna (olettaen, että nostat opintotukea 9 kuukauden ajalta). Vuonna 2022 tuloja voi olla tukikuukautta kohti 870 euroa ja tuetonta kuukautta kohti 2600 euroa. Kelan mukaan tulot voivat tulla mihin aikaan kalenterivuotta tahansa, kunhan vuosittaiset tulorajat eivät ylity.

Kevytyrittäjänä toimivan opiskelijan kannattaa tarkkailla Oma Laskuttamossa palkkatasoaan vuoden aikana. Helpoiten näet sinulle maksetut palkat Palkat-välilehdeltä. Sieltä saat myös avattua jokaisesta maksusta alustavan palkkalaskelman. Alustavasta palkkalaskelmasta näet palkasta tehdyt vähennykset ja palvelumaksut.

Mikäli sinulla on kysyttävää opiskelijan vuositulorajoista, suosittelemme olemaan suoraan yhteydessä Kelaan. Laskuttamon käyttöön liittyvissä asioissa voi laittaa kysymyksiä esimerkiksi sähköpostilla asiakaspalvelu@laskuttamo.com.

Tämän artikkelin aiheesta löydät lisää tietoa Kelan uutisesta.

Kevytyrittäjyyden hyödyt

Kevytyrittäjyyden hyödyt

Testi

4.3.2022

Artikkeli kategoriat

Jaa tämä kirjoitus.

Aloita yrittäminen jo tänään – liity ilmaiseksi!