30.11.2021

Työntekijän palkkaaminen koetaan niin riskialttiiksi, että se voi jopa jarruttaa työllistämistä.

Suomalaiset yrittäjät olisivat valmiita työllistämään enemmän, jos määräaikaisia sopimuksia voisi tehdä vapaammin. Tätä mieltä olivat Suomen Yrittäjien gallupissa 57 prosenttia vastaajista. Määräaikainen sopiminen koettiin vaikeaksi erityisesti teollisuuden, kaupan alan ja rakentamisen aloilla.

Varsinkin pienille ja keskisuurille yrityksille uusien työntekijöiden palkkaaminen on riski. Epäonnistuneet rekrytoinnit vievät sekä aikaa että resursseja. Jotta yritys voisi kasvaa ja yrittäjä saisi lisää apukäsiä työhön, on kuitenkin työkavereita saatava ja rekrytointeja tehtävä.

Mitä jos ei tarvitsisi palkata vaan tekijöitä saisi töihin vähemmillä riskeillä? Tähän tarpeeseen vastaa kevytyrittäjät. Kevytyrittäjän kanssa tehdään toimeksianto, eli samalla lailla sopimus kuin esimerkiksi toimistosiivouksen sopiminen. Työn jälkeen kevytyrittäjä laskuttaa itse työnantajaa ja Laskuttamo hoitaa palkkaamiseen liittyvän paperityön kevytyrittäjän kanssa.

Rakennusmies kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjä rakennuksella

Kevytyrittäjä rakennuksella

              

Yrittäjä, näin palkkaat kevytyrittäjän:

  1. Rekisteröidy Laskuttamon yrittäjäportaaliin täältä
  2. Tee kevytyrittäjän kanssa toimeksiantosopimus (sopimuspohjan löydät Oma Laskuttamosta)
  3. Työn teon jälkeen kevytyrittäjä lähettää sinulle laskun

Helppoa, eikö! Meidän kauttamme yrittäjä saa myös koontilaskun kevytyrittäjien tehdyistä töistä. Koontilasku helpottaa laskujen tarkistusta varsinkin kun yrityksessä on monta kevytyrittäjää töissä.

Nyt on siis hyvä aika yrittäjänä vapauttaa oma aika rekrytoinneista ja työnantajavelvoitteista oikean työn tekemiseen! Meidän kauttamme kevytyrittäjien palkkaaminen on nopeaa, luotettavaa ja helppoa. Tule mukaan Laskuttamon yhteisöön jo tänään!

Jaa tämä kirjoitus.

Aloita yrittäminen jo tänään – liity ilmaiseksi!